Wedstrijdprogramma V.V. Stormvogels '64
Dorpshuis vrijdag 23 november gesloten!
Opbrengst Sint Maarten
Bedankje fam. Rienstra
Opbrengst collecte dierenbescherming
Opbrengst collecte Brandwondenstichting
Sponsoren van de Bingo bedankt
Geen eendjes voeren met brood
Sinterklaas komt naar Achlum
Bericht van de Sportvereniging Achlum

Aginda

De kopij voor het volgende nijsfodsje moet voor dinsdag  4 december18.00u worden ingeleverd .

De kopij voor de volgende dorpskrant moet voor 10 december worden ingeleverd.

Wedstrijdprogramma VV Stormvogels ’64:  Zaterdag 24  november : 9.00u Stormvogels`64 JO8-1G – S.F. Deinum JO8-1  10.00u Stormvogels`64 JO9-1G –SJO RVC JO9-3. 11.00u  Stormvogels`64 JO11-1 – SC Bolsward  JO11-1. Zaterdag 1 december  10.00u Stormvogels `64 JO9-1G – SJO Oudega/HJSC/Heeg JO9-1 11.00u Stormvogels `64 JO11-1 FVC JO11-1  

 

Berjochten 

I.v.m. een feest is het dorpshuis a.s. vrijdag 23 november gesloten!!!!!


De opbrengst van St Maarten was dit jaar € 485, 61 een geweldig mooi bedrag voor de open speelplek bij ‘SWS It Iepen Finster”. Iedereen die hier op welke manier dan ook aan heeft mee geholpen hartelijk dank hiervoor.


Wij willen jullie allemaal  heel hartelijk bedanken voor de vele kaarten, attenties, bezoekjes en de lieve woorden, op ons 50 jarig huwelijks jubileum. Het heeft ons heel goed gedaan. Coen  en Griet Rienstra.


De collecte voor de dierenbescherming heeft € 183,63 opgebracht .


De collecte die gehouden is voor de Brandwonden Stichting heeft een prachtig bedrag van €321,52 opgebracht. Dank aan alle collectanten en gevers.


Graag willen wij via deze weg alle bedrijven bedanken die mee hebben gesponsord tijdens de bingo 12 oktober 2018! Super, zonder jullie kunnen we het niet doen. :)- Handelsonderneming Jan Oosterhaven- DDB Service - Loonbedrijf Lageveen- Adriana pedicure- PUUR schoonheidssalon-Bouwbedrijf Jelle Bruinsma- Penta Architecten- Best4best - Spar Tolsma Arum- Botenverhuur Hans Nauta - Kippenhouderij Postma- Loonbedrijf Postma- Autobedrijf Ronald Zwart- Velzen afbouw- Bouwbedrijf Tjerk Postma- Dorpshuis de Singel- Activiteiten commissie Achlum


Beste mensen ,

Zoals velen al gezien hebben zwemmen er 2 witte eendjes in de vaart , het zou leuk

 zijn als ze goed overwinteren.Ik ben al jaren lid van de vogelbescherming en er wordt gewaarschuwd vanuit deze organisatie voor het voeren met brood .ik zie dat dat wel gebeurd en natuurlijk vanuit goede bedoelingen en liefde voor de diertjes, echter ik zou willen verzoeken dat niet te doen het is slecht voor ze . Er is voer te koop voor ze bij de dierenwinkels en anders mogen ze ook gemengd vogelzaad . 

Het zou fijn zijn als iedereen daar aan mee wil werken  e.v.t. kunnen we afspraken maken over wie dat graag wil doen zodat ze ook niet overvoerd worden .

Men mag mij daar over aanspreken . 

Rian Vis van HeemstDag lieve kinderen van Achlum en omkriten,


Sinterklaas is zo benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat en daarom komt Sint op 1 december naar Achlum toe.

Ik hoop dat jullie om 15.30u bij de Chocoladefabriek kunnen komen.

 Ik wil jullie daar graag een handje geven.  Gaat dat lukken? Mijn pieten en ik kijken er naar uit!


Een hand vol pepernotengroeten van

Sinterklaas en de pietenSportvereniging Achlum

Uit ons vorig bericht kwam naar voren dat de jeugdleden van de gymnastiek erg terug liep. Gelukkig hebben we nu weer nieuwe aanmeldingen voor onze jongste groep. Om deze groep te laten groeien is er nu de mogelijkheid om peuters vanaf 3 jaar en ouder aan te melden. De gymles begint om 13.30 tot 14.30 uur onder leiding van juf Petra. Kom gerust kijken en meedoen.

Bestuur Sportvereniging Achlum