Oproep buurtverenigingen Dorpsvisie
Project ArmeniŽ
Poiesz Jeugd Sponsor Aktie
DIY - soepaktie

Aginda

De kopij voor het volgende nijsfodsje inleveren voor 20-04-21  voor 18:00.

Let op de eerste volgende kopij is over 3 weken dit i.v.m. met weinig nieuws.
De kopij voor de volgende dorpskrant "Op Ť Hichte "moet voor 14 april worden ingeleverd via toldijk@home.nl  of bij Rennie van Dijk H.S. Sytstrastrjitte 38.

 

Berichten


Oproep (buurt)verenigingen. 

Nieuwe Dorpsvisie
Beste Achlumers
Dorpsbelang gaat aan de slag met een nieuwe dorpsvisie. De meeste aktiepunten uit de dorpsvisie van 2013 zijn intussen gerealiseerd, dus tijd voor nieuwe plannen!
Om de huidige behoeften/wensen/ideeŽn vanuit het dorp mee te nemen willen wij jullie vragen hierover met ons in gesprek te gaan. Omdat we elkaar niet live kunnen zien en niet samen mogen komen, willen wij graag digitale "keukentafel gesprekkenĒ houden.
Wij vragen iedere straat/(buurt)vereniging twee mensen af te vaardigen die namens de buurt/straat hun wensen en ideeŽn voor het dorp kenbaar maken. Daarna gaan we alle ideeŽn bundelen en in een concept dorpsvisie verwerken. Deze publiceren we dan zodat iedereen er nog op kan reageren. Uiteindelijk bieden we de definitieve dorpsvisie aan de gemeente aan en gaan wij ons best doen om de plannen te realiseren 

Graag  voor 26 april twee mensen per buurt opgeven via achlum@hotmail.com.
De gesprekken zullen worden ingepland op dinsdagavonden van 20:00-21:00
Dorpsbelang Achlum 

 

Hallo allemaal, 

Het is even een tijdje stil geweest rond project ArmeniŽ. We hebben met zijn allen besloten dat een kleine groep door gaat met het project. Om meerdere mensen de beleving van het project te geven zijn wij op zoek naar nieuwe enthousiaste jongeren vanaf 16 jaar.  Het doel is om in 2023 weer naar ArmeniŽ toe te gaan. Dit geeft ons de ruimte om activiteiten te houden en de reis voor te bereiden.   

Tijdens het project houd je, je bezig met de reis organiseren en te financieren met als einddoel klussen in ArmeniŽ. Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om je in te zetten voor het goede doel en iets te betekenen voor minder bedeelden. Er wordt van deelname verwacht dat je je actief inzetten en mag reizen van ouder/verzorger. Hou je van avontuur en lijkt het je leuk om naar een vreemd land toe te gaan, meldt je voor 21 mei aan bij Marijke Vrieswijk of Anke Sieswerda.  

Tel Anke: 06 81415744 

Mail: anke-sieswerda@hotmail.com 

Tel Marijke: 06 21359211 

Mail: marijkevrieswijk@gmail.com 

  

Poiesz Jeugd Sponsor Aktie

Wat zijn we blij met alle support die we krijgen voor deze actie. Veel muntjes in de brievenbus op het Jonkerschap 15 en mensen die de weekactie voor de buren meenemen. De koker in het filiaal in Harlingen kan altijd nog voller en we gaan met z'n allen dan ook nog ff voor de eindsprint! We kunnen nog sparen tot zondag 11 april (maar lever je muntjes VOOR de 11e in op het Jonkerschap 15). Voor het bestellen van de weekaanbieding kun je een berichtje sturen naar Gerrie op 06-43179850. Sportieve groet KV Achlum

DIY-soepactie!

Door een soeppakket te bestellen kunt u genieten van verse eigengemaakte soep of u geeft het pakket cadeau! Met de opbrengst van het geld kunnen kinderen met een verstandelijke/ lichamelijke beperking van het "RainbowcentraĒ in Humansdorp Zuid- Afrika een heerlijke maaltijd ontvangen! Een soeppakket kost € 8.00 en bevat:
∑ Alle ingrediŽnten voor een tomaten-paprikasoep
∑ Bereidingswijze voor de soep
∑ De ingrediŽnten zitten in een herbruikbaar verszakje

Bestellen kan t/m maandag 19 april door uw naam en adres op onderstaand mailadres of telefoonnummer door te geven.

Vrijdagmiddag 23 april worden de soeppakketten thuisbezorgt in de regio Achlum en omstreken. Afrekenen gaat contant aan de deur!

"Bestel zoveel mogelijk zodat de actie niet in de soep looptĒ

Met vriendelijke groeten,
Sieds en Saskia de Jong & Alien Hoekstra
alienhoekstra@outlook.com
WhatsApp: 0620271328