Enquête wonen
Filmopnames Achmea
Herinnering aan hondenuitlaters
Kaartje voor fam. W. Hansma
Bootcamp Achlum
Bijen in het bos
Aandacht voor motor en auto

Aginda

De kopij voor het volgende nijsfodsje inleveren voor 11-05-21  voor 18:00. mailto:NijsfodsjeAchlum@outlook.com

Let op de eerste volgende kopij is over 3 weken dit i.v.m. met weinig nieuws.
Berichten

Enquête wonen 

We zijn erg blij dat zo velen de moeite genomen hebben onze enquête wonen in te vullen. Er zijn 104 ingevulde formulieren terug gekomen. Een mooi resultaat. De gegevens zijn verwerkt en te vinden op achlum.info onder het kopje dorpsbelang/werkgroep wonen 2021. Gegadigden die in de werkgroep wonen mee willen werken kunnen zich voor 30 april opgeven op achlum@hotmail.com. Word vervolgd!

Filmopnames Achmea

Op dinsdag 23 en woensdag 24 maart zijn er filmopnames in Achlum gemaakt. Een aantal dorpsgenoten hebben hier belangeloos aan meegewerkt. Dat is door de filmploeg zeer gewaardeerd. Het wordt een afscheidsfilm voor de directeur (Ceo) van Achmea, die met pensioen gaat. Op 13 april wordt de film voor de 14.000 werknemers en alle relaties van Achmea vertoond. Daarna wordt de film ook voor Achlum beschikbaar gesteld. Overlast honden Nog even een herinnering voor de hondenuitlaters in en rondom Achlum; denk aan de in Waadhoeke vastgesteld regels. Er zijn de laatste tijd veel klachten over het niet opvolgen van de regels. Onderstaande regels vind je in Artikel 2:26 van de algemene politieverordening.

1. Het is de eigenaar of houder van een hond verboden die hond te laten verblijven of te laten lopen: a. binnen de bebouwde kom op de weg zonder dat die hond aangelijnd is; b. op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide of op een andere door het college aangewezen plaats (dit geldt ook voor de sportvelden) c. op de weg zonder voorzien te zijn van een halsband of een ander identificatiemerk dat de eigenaar of houder waaruit blijkt wie de eigenaar is; d. op openbare paden en rond weilanden wegens de veeziekte Neospora zonder dat deze aangelijnd is.

2. Degene die zich met een hond op een openbare plaats begeeft is verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond direct worden verwijderd.

Kaartje

Hallo allemaal,

Onze ouders Willem en Tjitske Hansma zijn op 4 mei 2021  60 jaar getrouwd. 

Om dit in deze tijd te vieren is lastig. 

Wij dachten als ieder die dit leuk vindt om een kaartje te sturen. 

Adres : W Hansma  / Midlumerlaan 53a  kamer 815

8861 JH    Harlingen Hartelijk dank  Durk Hansma


Bootcamp Achlum.

Wie doet er mee? Wil je ook sporten in de buitenlucht?

Meld je dan nu aan voor een gratis proefles bij Bootcamp Achlum

- Fitness / Conditie / Plezier in de frisse buitenlucht / Uitdaging

Vanaf woensdag 2 juni wekelijks van 9.30 uur t/m 10.30 uur bij het bosje tegenover loonbedrijf Lageveen. Wie doet er mee? Aanmelden of wil meer informatie stuur dan een bericht via whatsapp. Telefoonnummer: 06 14626222

Wie weet zie ik je dan! Groeten Tessa "Ask Tessa” Leefstijlcoach

Bijen
Eind maart is er een bijenkorf in het Achlumer bos neergezet door imker
Ineke. Lekker vroeg dit jaar, ruim voordat de fruitbomen in bloei staan.
We hopen op een goed honing en fruitjaar!

Graag aandacht aan de mensen met motor of auto.


Het valt de laatste tijd erg op dat er bepaalde mensen de invalswegen en straten het dorp in gaan dat er best hard gereden (moet) wordt of met de motor extra gas er op moet bv.

Dit is niet nodig maar ook omdat er in Achlum veel kinderen spelen en plotseling achter auto's of van eigen terrein onverwachts kunnen komen.

Rij rustig voor een veilige straat voor iedereen in Achlum.