Oud papier op 24 dec.
Kerstbomen inzamelen
Achlumer kerstkaarten
Buurtmolen Tzum ook voor Achlumers
De Kerk is open

Aginda


Kopij volgende editie: 04 januari voor 18:00 Let op dit is over 3 weken mailto:NijsfodsjeAchlum@outlook.com

Berichten


Oud papier

Het oud papier wordt deze maand opgehaald op vrijdag 24 december vanaf 9.00 uur.


Kerstbomen inzamelen

Beste jeugd van Achlum. 6 januari van 14:00-16:00 uur mogen er weer kerstbomen bij het dorpshuis gebracht worden. Voor iedere kerstboom die je brengt krijg je een vergoeding van €0,50

Ook zorgen we voor wat lekkers.

De kerstbomen graag zonder pot/bak/emmer inleveren.

Zien we je 6 januari? Leuk!


Achlumer kerstkaarten

Nu weer volop verkrijgbaar in het VVV kantoor op de Monnikenweg 56.Bij slecht weer even aanbellen of bestellen op 0517-641729 of 0640480327


Buurtmolen te Tzum ook voor Achlumers

Wellicht heeft u publicaties gezien over de ‘Buurtmolen’. Dit is een moderne windmolen die ge-exploiteert gaat worden door bewoners in de omgeving van Tzum-Hitzum-Achlum-Franeker, Harlingen en nog enkele dorpen.

Daar is een energiecoöperatie voor opgericht waar u lid van wordt door éénmalig € 1 te betalen en waar u de volgende voordelen van krijgt:

+  u wordt mede-eigenaar van een windmolen (met minimaal 500 andere coöperatieleden)

+  u deelt mee in de winst, die wordt voorzien op jaarlijks gemiddeld € 50

+  u draagt bij aan het milieu en leefomgeving

+  u hoeft niet over te stappen naar een andere energieleverancier

+  u mag zelf zonnepanelen bezitten, maakt niet uit

+  u hoeft niet te investeren, dat doen we via derden

+  geen jaarlijkse contributies en dergelijke

 

Dit lijkt te mooi om waar te zijn. Toch is het zo! Er zit echt geen addertje onder het gras. Er zijn al 460 deelnemers en we zijn nog 40 leden nodig om aan de subsidievoorwaarden van het Rijk te voldoen. Diverse Achlumers hebben zich al aangemeld.

Meer informatie en aanmelden kan via de website www.buurtmolentzum.nl. Doe mee en profiteer van zelf groene energie opwekken zonder risico’s en rompslomp.


De kinderkerk 2.0 geeft aan alle kinderen de gelegenheid om nog eens in de kerk een kijkje te nemen tijdens deze lichtjesmaand.

Op zaterdag 18 en zaterdag 25 december zijn de kerken in Hitzum en Achlum open om een kaarsje aan te steken. En de mooie lichtjes te bewonderen in de grote kerstboom. Je kunt hier naar toe met je vader of moeder, pakt of beppe om even stil te staan bij bijzondere dingen die jullie samen delen. (het dragen van een mondkapje is verplicht)

De Kerk is open van 15.30 tot 16.30. er is een koster, ouderling of diaken aanwezig voor eventuele vragen.

Je krijgt dan ook een boekje mee, een kliederkerkprogramma voor thuis. Met dit programma creëer je thuis een kliederkerk rond Kerst. Een manier om toch een kerstviering te beleven, iedereen in zijn eigen huis.
Daarnaast of daarna; Kun je een kerstwandeling maken voor het hele gezin. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor tieners, ouders of opa's en oma's. Wandel met het eigen huishouden langs verschillende scenes uit het kerstverhaal en beleef samen het verhaal !