Collectanten gezocht
Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Bedankje van Selma Timmerman
Vermist
Samen eten in het dorpshuis
Nieuws Sportvereniging Achlum

Aginda


Kopij volgende editie: 15 februari voor 18:00 mailto:NijsfodsjeAchlum@outlook.com
de kopij voor de volgende dorpskrant moet worden ingeleverd voor: 20 februari

Op emailadres Toldijk@home.nl


Berichten


Collectanten gezocht

In de week van 21 t/m 26 maart 2022 is het weer de collecteweek voor ReumaNederland (voorheen reumafonds) Voor dit goede doel zoek ik nog een aantal collectanten in Achlum. Hou jij van een wandelingetje, een praatje aan de deur en heb je die betreffende week een paar uurtjes vrij? Meld je aan als collectant en dan zorgen we samen voor beweging! 

Petra Yntema 06 41 84 46 76, Monnikenweg 38.

Jeugdfonds Sport & Cultuur


Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Voor die kinderen betalen wij de benodigde contributie en lesgelden en eventuele kleding en attributen. Zijn er meerdere kinderen in een gezin die iets willen doen? Geen probleem!

 

Volwassenenfonds Sport & Cultuur


Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Of zou je graag een creatieve cursus willen doen? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor jou, voorwaarde is dat je qua inkomen leeft het bestaansminimum of moeite hebt met rondkomen.  

 

Ben je benieuwd hoe dit in zn werk gaat, neem dan contact op met Paulien de Graaf (Opbouwwerker de Skle Welzijn), 06-49765254


Beste Achlumers


Langs deze weg , wil ik ieder bedanken voor de kaarten, plantjes etc, gesprekken koffie en thee bezoekjes, na het overlijden van Peter Teeling mijn vriend. Dit alles van jullie kant heeft mij goed gedaan en doet mij  nog goed. U alle gezondheid, balans, liefde de aankomende tijd.

Pas op elkaar en jezelf. Warme groet Selma Timmerman.

 

Vermist


Poes Miki is een 15 jarige   wit met zwarte  vlekken ,( bovenkant  kop is zwart en een zwarte staart  en op  de rug ook een zwarte vlek) , dame die sinds 25 januari wordt vermist. We zijn net verhuisd en dit was de eerste keer dat ze  niet aangelijnd  buiten was en is ze in schrik weggerend. Wij zijn net in Achlum komen wonen. Als iemand haar heeft gezien graag contact opnemen met tel 06-36432725.


samen eten in het dorpshuis op 15 februari

Het dorpshuis is weer open! Dus kunnen we opnieuw starten met het gezellige "samen eten. Het verrassende drie gangen diner staat op 15 februari voor u/je klaar. We hopen daarbij weer veel Achlumers te treffen. We houden rekening met de dan geldende maatregelen voor het samenzijn in het dorpshuis.

Het dorpshuis is vanaf 17.30 uur open. We eten om 18.00 uur. De kosten zijn € 15,00 p.p. Als u/je mee wilt eten op 15 februari, meld u/je dan uiterlijk vrijdag 11 februari aan bij Lenie Polderman, telefoon 0517-642310 of per e-mail l.j.polderman@home.nl.

De volgende data voor het "samen eten zijn 22 maart, 19 april en 31 mei.

 

Nieuws Sportvereniging Achlum

Vrijdagmiddag 4 februari starten de Freerunning lessen weer o.l.v. Anas in de gymzaal van Achlum.

Start 1e groep van 14.30 - 15.30 uur en de 2e groep start van 15.30 - 16.30 uur.