Dorps bbq
Kaatspartij
Poiesz Jeugdsponsoractie
Senioren reisje
Welzijnsmarkt in Kimswerd

Aginda

Kopij volgende editie: 24 Mei voor 18:00 mailto:NijsfodsjeAchlum@outlook.com


Berichten


Dorps bbq

Zaterdag 4 juni vanaf 17.00 uur organiseert het ACA weer de jaarlijkse dorps BBQ

met zanger Gaatze Bosma Geef bij opgave je keuze door, opgave t/m zaterdag 28 mei d.m.v. een berichtje naar één van de ACA leden.

Wil je niet mee barbecueën dan is de entree €5,00 in verband met de muziek.

BBQ pakket prijzen zijn p.p. en is inclusief entree (muziek), salade en stokbrood:
- BBQ-pakket standaard €12,50: Varkenssaté 3 stokjes, Hawaii spies, sjasliek en hamburger.
- BBQ-pakket top  €15,00: Gemarineerde karbonade, varkenshaassaté, shaslick, kip-drumstick en voorgebraden hamburger.
- BBQ-kinder-pakket €7,50: BBQ worstje, kids-spies en hamburger.
- BBQ- vegetarisch pakket €12,50: Vegetarische shaslick, vegetarische hamburger, groente burger en wrap met kruidenkaas.


Kaatspartij

Zondag 15 mei om 11.00 uur staat de eerste ledenpartij van de KV Achlum op het programma. Opgave hiervoor kan tot vrijdagavond 13 mei 19.00 uur bij Sjoerd Anema op 06-21602766. Kaatsers zijn van harte welkom en publiek natuurlijk ook!


Poiesz Jeugdsponsoractie

Wat een geweldige opbrengsten hebben de sportclubs op mogen halen bij de diverse Poiesz filialen. Met een groot woord van dank aan de verkopers, de muntjesverzamelaars, de bestellers, de inleveraars en de kopers. Voor de VV Stormvogels '64 € 935, voor de Sportvereniging Achlum € 1.295, voor de KV Achlum € 1.303. In totaal maar liefst € 3.533 voor de sport in Achlum, GEWELDIG!


Senioren reisje

Na 2 jaar corona willen we de activiteiten  voor de senioren weer oppakken.

Om alvast te noteren. Woensdag 8 juni willen we met de bus een dagje  naar TEXEL.  De dag is ongeveer van 9 tot 17.00u Kosten zijn  30 euro p.p.  Dit is incl, boot, bus en de lunch. Inklapbare rolstoelen en rollators kunnen mee. Je kunt je alvast opgeven bij Jetty Dijkstra tel 06-14153734 ook voor vragen kun je  bij haar terecht. Verdere info volgt via het nijsfodsje. Namens de seniorenwerkgroep Jetty Dijkstra, Thea Fennema en Rennie van Dijk


WELZIJNSMARKT ‘VOEL JE GOED’ IN KIMSWERD

We leven in een drukke, turbulente tijd en dat heeft zijn weerslag op ons persoonlijke leven. Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid, lusteloosheid, stress en andere klachten, die soms zelfs tot een burn-out kunnen leiden. Het is meer dan ooit belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je beter in je vel komt te zitten. Voel je goed! Dat betekent aandacht voor gezondheid van lichaam en geest, ontspanning, verzorging en persoonlijke groei.

De Welzijnsmarkt ‘Voel je Goed’ biedt inspiratie voor een gezonde levensstijl. In de verschillende stands vind je informatie, producten en proefbehandelingen. De deelnemers zijn afkomstig uit Kimswerd en omliggende dorpen. Lokale en kleinschalige ondernemingen, o.a. actief op het gebied van Shiatsu stoel- en tafelmassage, coaching, training, yoga, voeding, orthopedagogiek, magnetiseren, luisterend oor, energetische therapie en fysiotherapie. Verschillende stands bieden korte behandelingen aan tegen een kleine vergoeding. Er is weinig of geen mogelijkheid om te pinnen, dus meestal is alleen contante betaling mogelijk. Naast de markt is de gezellige bar van Piers’ Stee de hele dag open voor een hapje en een drankje.

De Welzijnsmarkt vindt plaats op zaterdag 14 mei van 10.00 tot 17.00 uur in MFC Piers’ Stee, Harlingerweg 26A, 8821LC Kimswerd. De entree is gratis. Het is de eerste keer dat deze markt wordt georganiseerd en bij voldoende belangstelling wordt het een jaarlijks terugkerende activiteit. Voor vragen of nadere informatie kunt u mailen of bellen naar wapkimswerd@hotmail.com / 06-38224075. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend even rond te kijken. Graag tot ziens op zaterdag 14 mei in Piers’ Stee!