Rian Vis van heemst


Geboren in Gelderland uit een Haagse moeder en een Zeeuwse vader. Jeugd doorgebracht in Arnhem. Twee jaar in Siciliė doorgebracht in de jaren '70. Is haar hele leven met kunst bezig geweest, dans, tekenen, theater. Grotendeels autodidact, met lessen op de vrije universiteit in Arnhem en lessen van Kunstenaar Juriun Jansen uit Arum. De hoge school in Leeuwarden (creatieve therapie) was de aanleiding om jaren geleden met klei door te gaan. Heeft nu sinds 2002 een eigen atelier in Achlum.

Rian Vis van Heemst: "Misschien herken je wel dat je met jezelf een innerlijk gesprek voert. Dat je wat meer van jezelf zou willen ontdekken, een verlangen om meer met jezelf in contact te komen. Door de eeuwen heen heeft klei in vele culturen zijn helende kracht bewezen. Daarbij gaat het niet alleen om bezig te zijn met klei , maar eerder om het verkennen van eigen grenzen en mogelijkheden door klei. Vaak blijken werkstukken boodschappen voor de maker te bevatten. In de workshop die in mijn atelier worden gegeven wordt de gelegenheid geboden je van deze boodschappen bewust te worden. Tijdens mijn opleiding kwam ik aanraking met het meditatief of vanuit het gevoel werken met klei. Ik voelde de intense werking van deze materie. Het bracht mij ontspanning en meer evenwicht en, via dieper onderzoek, inzicht in mijzelf. Door deze ervaring ontstond in mij de wens anderen te laten delen in die ontdekking, spelen met klei! Het brengt ons in contact met vreugde -liefde-stilte-schoonheid-pijn en verdriet. Wil je  tijd voor jezelf vrijmaken? Je hebt geen enkele kunstzinnige ervaring nodig om  zo'n workshop te doen."

Voor  workshops kunt U altijd contact opnemen, het is mogelijk voor groepen een dagdeel of avond  te reserveren. Verder bent U welkom in het atelier - op afspraak of als het bord buiten staat.

Contact
Tanjabuurt 23
Telefoon: 06 46638145
Email: atelierscala@hetnet.nl